

22. Bursa Kitap Fuarı’nın açılış törenine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergül Halisçelik, TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.
“Kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yazının bilgiyi, düşünceyi ve duyguyu nesiller boyunca taşıyan bir köprü olduğunu söyledi. O köprünün en güçlü taşlarının birinin de kitaplar olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, kitapların Bursa’nın bereketli topraklarında, bir kez daha insanları bir araya getirdiğini ifade etti. Bursa’nın düşünce hayatına ve sanata sunduğu katkılarla her zaman ilmin ve edebiyatın merkezlerinden biri olduğunu anlatan Başkan Mustafa Bozbey, “Her kitap, yazarının dünyasından süzülen bir düşünce; okuyucusuna açılan yeni bir kapı, yeni bir bakış açısıdır. Bu fuar da işte tam olarak böyle bir işlev görüyor. Farklı sesleri, farklı yaşamları, farklı dünyaları bir araya getiriyor. Biz Bursamızda kültürle yoğrulmuş bir kalkınma anlayışını benimsiyoruz. Bursa’da kültürel zenginliği daha da görünür kılmak ve kalıcı eserlerle geleceğe iz bırakmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.“Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum”
Kitap fuarlarının da önemli misyonun bir parçası olduğunu anlatan Başkan Bozbey, açılışı yapılan bu fuarın Bursa’nın kültürel geleceğine atılmış güçlü bir adım olduğunu söyledi. Bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, ilk kez Atatürk Kültür Merkezi Merinos Yerleşkesi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nın yepyeni bir soluk kazandığını belirten Başkan Bozbey, “Çeyrek asra yaklaşan geçmişiyle artık bir marka haline gelen Bursa Kitap Fuarı, bu yıl da oldukça güçlü bir içerikle karşımızda. 250 yayınevi, 75’ten fazla etkinlik, 350’yi aşkın yazar ve imza günü. Geçmiş yıllarda 5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan bu fuarın, bu yıl da yeni yazarlarla tanışmak, yeni kitaplar keşfetmek isteyen herkes için eşsiz fırsatlar sunacağına inanıyorum. Tüm Bursalıları kitapların dünyasında buluşmaya davet ediyorum” diye konuştu.
500’den fazla yazar okurlarıyla buluşuyor
9 gün sürecek fuar boyunca, aralarında Ahmet Ümit, Atilla Dorsay, Ayşe Kulin, Elçin Poyrazlar, Emre Alkin, Hidayet Karakuş, Murat Menteş, Tarık Tufan, Yalvaç Ural, Yekta Kopan gibi edebiyat dünyasının usta isimlerinin yanı sıra genç kuşağın sevilen yazarları Adora Yağmur, Aslı Arslan, Beyza Alkoç, Emre Gül, Loresima ve Sezin Karameşe‘nin de bulunduğu 500’e yakın yazar ve şair, imza günleri ve söyleşilerle okurlarıyla bir araya gelecek.90’dan fazla kültür etkinliği
Bursa 22. Kitap Fuarı, sadece kitap satışının yapıldığı bir platform olmanın ötesine geçerek, 93 kültür etkinliğine de ev sahipliği yapıyor. Panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinlikleriyle zenginleştirilen fuar programı, her yaştan kitapseverin ilgisini çekecek nitelikte.
Bursa‘da kültür sanat rüzgârı
Bursa 22. Kitap Fuarı, 20 Nisan 2025 tarihine kadar devam edecek. 12-20 Nisan tarihlerinde 10.00-19.30 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek fuar, Bursa‘da adeta bir kültür sanat rüzgârı estiriyor. Kitapseverler, fuarın sunduğu zengin içerik ve etkinliklerle dolu dolu 9 gün geçirecek.